אהבה – הוראות הפעלה

מהי אהבה אמיתית? והאם קיום הכלל “ואהבת לרעך כמוך” משמעו שעלי לחלק את כל רכושי לזולת?

 

כשמדברים על אהבה, הרבה פעמים “נזרקת לאוויר” האמרה ואהבת לרעך כמוך. אם נעצור לרגע ונבחן מהי המשמעות של כלל האהבה הזה, נגלה כי הוא דורש מן האדם לכאורה את הבלתי אפשרי למימוש: לאהוב את הזולת כמו, ואף יותר משהוא אוהב את עצמו. המקובלים מסבירים שלא מדובר בסיסמת אהבה נאיבית או בסטיקר להדביק על הרכב, כי אם על חוק טבע מוחלט. חוק שאם נדע איך לקיים אותו נכון נגיע אל חיים נצחיים ושלמים.
קיום הכלל ואהבת לרעך כמוך מהווה את תכלית הבריאה כולה, מסבירים המקובלים, ועל ידי קיומו אנו מתעלים למדרגה שבה אנו מסוגלים להכיר את כוח הטבע העליון ומצליחים להרגיש את השפע שהוא מעניק לנו.
כוח הטבע העליון הוא שלם, מכיוון שתכונתו היא השפעה (נתינה) טהורה. לעומתו, שרוי האדם במצב של קבלה למען עצמו. הוא אינו מסוגל לבצע, ולו את הדבר הקטן ביותר, בלא ציפייה (מודעת או סמויה) לתגמול. ריחוק האדם מהטבע הוא שמסב לו את הרגשת הסבל וחוסר השלמות.
כדי להשלים את הפער בינו לבין הטבע זקוק האדם לסביבה תומכת, שיודעת להעריך את הנתינה לזולת. בסביבה זו יוכל האדם ללמוד, בהדרכת חכמת הקבלה, כיצד לקיים את הכלל “ואהבת לרעך כמוך”, ובכך להרגיש אהבה נצחית ושלמה.

עוד בהרצאה:
• אדם שיוצא מהאגו הפרטי שלו ומתחיל להרגיש את שאר הנשמות, רוכש רצון עצום במקום הרצון האגואיסטי הקטן שלו, ובו הוא מרגיש את זרימת החיים הנצחיים
• בימינו מתעורר האגו הגדול בכל האנושות ומביא אותנו לחורבן. כנגדו מתגלה הרצון לרוחניות שמכונה “הנקודה שבלב”, ולכן יותר ויותר נשמות מקבלות דחף לחזור להיות “כלי אחד”. זו גם הסיבה שהקבלה הופכת לשיטת תיקון הנשמה לכולם.
• מדוע ההנאות בחיים שלנו תמיד נגמרות? ואיך אפשר לקבל תענוג בלתי פוסק?
• האם הקב”ה ברא את העולם בשישה ימים או שאנחנו בכלל לא מבינים את מה שכתוב במקרא?
• מה זה “תורה”? מהו “המאור המחזיר למוטב”? ואיך אני יכול להגיע לשורש הנשמה שלי?
• מהי אהבה? מהו תנאי הערבות? ואם כבר היינו בעולם אינסוף למה ירדנו משם?
• מצווה זה שאני מתקן את הרצון שלי מאהבה לעצמי, לאהבה לזולת. אז אני מרגיש את החיים כנצחיים.
ההרצאה בבית “קבלה לעם” מבוססת על מאמר “מתן תורה” ומאמר “הערבות”.

צפו בהרצאה המלאה

הורידו MP3

לא ניתן להוסיף תגובות.

AddThis Social Bookmark Button